Ute med plogen!

I torsdags natt när jag skulle ut och salta fick jag med mig frontplogen och sidovingen. Inte för att jag skulle ploga själv första gången utan för att bilen skulle vara beredd, så Jim bara kunde ta firmabilen ut och hjälpa mig om det blev aktuellt. Plogen är i utfällt läge 5,10m. Men med den infälld och sidovingen inne så är bilen BARA 4,5m bred. Vra lite nervös med det gick ju bra trots allt. Var lite läskigt när jag skulle ner och spola av bilen och fylla med lake vid 05 snåret. Allt det finns bakom K-rauta, åker vägen som går över e4an där. Men alla refuger, skyltar och rondeller vid maxi gjorde det spännande, hade tungan rätt i mun! Var inte många cm till marginal när jag skulle backa in i spolhallen. Plogen får man ju inte in, men sidovingen gick bra. Fick verkligen klämma mig imellan för att komma in. När jag sen skulle ställa bilen på jobbet så var det blank is nere på vändplan. Ringde chefen och bilen fick stå där tills "drängarna" vaknade och kunde sanda bort den. Men hann halvvägs hem så ringde chefen, bara att vända. Dax igen. Hon hade väckt en dräng som hjälpte henne att få loss bilen så när jag kom tillbaka monterade de bort frontplogen. Ut igen dock endast med sidovingen (vet inte hur man tar bort den) men efter några timmar kom Jim och löste av mig. La mig i sängen vid tio på förmiddagen! Det är då man verkligen uppskattar sängen och sömn! Ska bli riktigt spännande när snön väl kommer! Måste säga att timmarna flyger iväg bakom ratten. Det längsta jag kört är 10timmar utan rast, kör o vilotiderna gäller ju inte vid vägunderhåll.


Plogen i infällt läge!


Såhär ser det ut från hytten!

Kan tillägga att man inte ser ett skit med plogen på då halvljuset står rätt in i plogen. Blev så glad när jag kunde slå på helljuset. 10 extraljus lyser ju upp hyfsat!

Oj oj!

Trött men kan inte sova. Gick upp vid nio igår morse, var tänk att jag skulle jobba kvällen. Men så blev det inte, blev natten. Försökte sova tidigt på kvällen men det gick inte. Somnade vid tolv i soffan, vaknade när hjärtat kom hem efter många timmars övertid vid ett. Pratade med honom och vi gick upp till sängen straxt innan två. Hann inte somna förens telefonen ringde 02:05. Bra slänga sig i bilen, hade saltat klart halv sju. Bara att fortsätta till Linköping och Svevia. Fixa med nya plogen, skulle ta en timme. Kom där ifrån 12:20. Kom hem 14:30. Sov två timmar. Laga mat. Och nu ligger jag här och försöker sova men det går trögt. Men några timmar vore bra om nu Svevia ringer inatt. Sen är jag ledig till söndag kl 16. Men nästa vecka blir nog hård, ska bli kallt och eventuellt snö! Lägger till en bild på nya plogen, ihopfälld, 5,10meter bred i utfällt läge. Blir att hålla tungan rätt i min när man ska ratta denna genom staden + sidovinge! Ska bli så spännande!


RSS 2.0