Helgen!

Helgen har varit trevlig. Blev ingen sväng till Andreas morfar i fredags för hjärtat fick jobba till halvfyra p+å natten. Men på lördagen åkte vi dit straxt efter lunch och grillade, herrarna drack även whisky och öl. Det var riktigt trevligt måste jag säga. Sen åkte vi ner en sväng till garaget i slottshagen och snackade lite skit. I söndgas hade vi en "mysdag". Gick upp hyfsat för farfar och Gun kom vid elva för att fika och lämna mina nya raggsockor. Sen åkte jag med My till blomsterlandet och shoppade lite. När jag kom hem så åkte jag och hjärtat och handlastade grannens släpkärra med jord och sen fick hjärtat gräva loss i rabatterna, själv planterade jag :)
Tanken var att vi skulle grillat på kvällen men vi följde med Danne till strandgrillen i Arkösund och käkade.
Igår var det fullt hus här på altan, först kom min ena bror, sen Danne, sen Jonas och Tias. Många kannor kaffe innan kvällen var slut, Danne han fick även stanna på mat. Grillad ytterfile, klyftpotatis, grillade champinjoner, grönsaker och den nya grill bearnisesåsen. GOTT!

Fredag!

Hejsan!

äntligen fredag, fick gå hem tidigare idag bara för att vädret är fint och för att vi ska iväg ikväll. Helt otroligt, alla är vi förvånade över samtalet igår, vi ska till Andreas morfar och grilla och dricka bärs (cola). Både jag och Andreas såg ut som fågelholkar efter samtalet. Detta trodde vi då aldrig skulle hända. Så något gott i livet borde man ju gjort, känns nästan som en ära att bli ditbjuden, inte många som blir. Till och med svärmor lät förvånad när jag berättade det för henne förut. Annars händer det väl inte så mycket i helgen förutom ännu någon dag på knä i trädgården. Har inte hänt så mycket på ett tag då jag inte har någon jord hemma. Men tänkte skicka in karln till stan i morgon och handla.
Chevan är trasig föresten, i lördags åka vi upp till Kim och Emmelie i Marmorbruket, tog färjan över i chevan. När vi hade hunnit åkt några kilometer på andra sidan så börja hjulet ta i karossen och det luktade bränt gummi och rök. Stannade, då hade highjackern på höger sida punkterats. och eftersom det är stor fälgar på så måste de vara pumpade. fick ringa efter hjälp, Kim kom med en domkraft och några plankor. Sen kunde vi fortsätta färden, men blir aningen stötigt när karossen "ligger" mot bakaxeln. Men hem tog vi oss senare på natten.

Lika bra att fortsätta göra iordning mig inför kvällen eftersom herrn lär behöva hjälp med sin iordningställning när han kommer (hitta kläder)

Toan på övervåningen har gått sönder också, är en extra insatt toa så bakom toastolen står av wc-pump (kvarn).
Jag som var så nöjd över att ha toa i anslutning till sovrummet. runt 6000 går en ny på, tråkiga utgifter.

Praktik

Har riktigt roligt på praktiken. Åker med en väns pappa som är störtskön. 50% av tiden skrattar jag åt honom...
Men igår häde en lite läskig sak, när vi satt och fikade på morgonen så seglade min handledares bror iväg. Han satt vi bordet och såg lite morgonmurken ut, sen la han ifrån sig glasögonen och började ramla åt sidan. som tur fick min handledare tag på honom, han var okontaktbar. Så vi ringde ambulans direkt. De var där på några minuter. Sen åkte min handledare iväg och hämtade sin brors fru medans jag väntade kvar med hans hund. Efter fyra timmar var "brorsan" nere på jobbet igen då läkarna inte kunde hitta något fel på honom. Konstigt!

Idag skulle vi upp till Flen men blev ståendes ett bra tag eftersom polisen spärrat av då det hade skett ett bankrån med automatvapen, läskigt.

Denna vecka är det storstopp på Billerud (pappersbruk) så hjärtat mitt har jag knappt sett, hoppas han kommer hem lite tidigare idag. De andra två dagarna har han varit hemma straxt innan tio på kvällen. Tråkigt

"Sommar"

Vilket underbart väder vi har i början av maj. Helt otroligt...
Skolan börjar närma sig sitt slut. Ska in en sväng i morgon bitti i en halv timme kanske. Sen är jag ledig till måndag då jag ska ha två veckors praktik till. Sen mån, tis, ons i skolan. Ledig tors, fre, lör, sön och måndag. sen är vi i skolan tis, ons och tors, och fredagen är det avslutning.
Fick även ett glädjande samtal idag angående jobb, mer info kommer senare :)

Här hemma börjar det hända lite ute, jag och min skottkärra :)
det vi väntar på nu är värdering av huset, så vi kan låna lite till och även lägga om lånen :)

RSS 2.0