Första advent

Idag är den äntligen första advent, har längtat och längtar ännu mer till jul. Men det är ju ny den absoluta mysperioden på året börjar. Idag har vi varit in till stan och handlat mat och grejer till toan så nu luktar det inte avlopp där inne längre (massa klet för att täta med osv). Kanske man slipper att halvt käkas när man ska duscha. Den fick vi en glad överraskning när vi kom hem,
våran kära granne Jonas var här och plogade med fyrhjulingen. Tackar gudarna för honom. Våran snöskyffel är inte så bra, tittade på ny inne i stan men vi har ingen lust att ge nästan 500:- för en helt i plast.  Usch usch

Nu ligger kycklingen i pannan och herrn är i garaget men snart får han masa sig in då det blir vitlöksspäckad kycklingsfilé, kroketter, bearneisås och sallad. MYSSSSSS!


Låter kanske konstigt men jag hoppas att herrn har lust att gå ut till garaget och vara där till klockan nio i kväll, annars får jag ju inte se "Ensam mamma söker". Elakt men vi har ju bara en tv än så länge.

Ni får ha det så bra.. ska aktivera katterna lite nu innan maten :)

Vinter!

Här hemma är det 2dm snö nu och mer kommer det från himlen just i denna stund. Igår blev det stor pellets inhandling och sen blev vi bjudna på julmat av våra kära grannar. Vaknade rätt sent för att vara oss idag (09:30) nu har vi skottar, ätit frukost och bytt termostat på min bil. Ska in till stan sen och hjälp herrn att få hem ännu en bil att parkera på gården. Men han var kanske tvungen att åka och jobba. Kan inte de anställda på det företaget ta ansva för sitt arbete så min karl slipper hoppa in hela tiden. Han fick ju faan jobba 55 timmars övertid förra månaden, visserligen tur med tanke på elräkningen men någon måtta för det faan vara. Har igen lust att vara hemma idag, men har ju lite att styra med, måste plocka bort alla saker ur "gymmet" så vi kan börja göra iordning, är ju inte allt för lång tid kvar nu.
Skulle vilja åka in till stan och inhandla lite julmys och julklappar, men vågar inte riktigt göra det innan alla utlovade pengar är inne på våra konton.

Fick frågan här om dagen om jag inte tyckte att det var dax att börja skaffa familj (barn).
Vad tycker ni?

Jag vet våran ställning till det hela men det vore kul att veta vad ni tycker.

Frost!

Gud så skönt det är att bo på landet. Smyger ut på morgonen och startar bilen så den är varm och frostfri när det är dax att åka.
Vet att jag är dålig på att skriva här men jag resonerar att jag bara skriver när jag har lust!

Som ni kanske vet har vi haft stora problem med våran elförbrukning, men nu har vi äntligen fått rätsida på det så nu sover vi gott om natten igen :)

I skolan går det som smort, allt känns kalas och det visar sig ju i resultaten på proven också...

Sitter hemma just nu (slutade elva idag) och väntar på min kära sambo, han har jobbat alldeles för mycket nu de senaste veckorna ca 55timmar övertid. Sedan förra löningen alltså. Usch!
Men idag kommer han hem efter jobbet. Vet att han kommer tillbringa sin tid i garaget här hemma, men det är så skönt att ha honom på ägorna och sedan få somna i hans famn.

På fredag är det en stor dag, vi firar 5år tillsammans. Tiden går så fruktansvärt fort. Det är ca 20,8% av våra liv.
Han är verkligen helt underbar!!!!

Kärlek!

Idag har jag en kärleksdag. Går och tänker på min älskling hela tiden. Måste nästan säga att det är skönt att lovet snart är slut, dagarna går så långsamt här hemma utan älsklingen. Han jobbar ju, tror han skulle sluta lunch idag men då skulle han åka och hämta två volvobilar som han fått. Han smygfyller våran gård med bilar och grejer. Men han får hållas. Ju mer sakar han har här hemma ju mer är han ju hemma. Idag har vi varit tillsammans i 1812 dagar. 1812 dagar av äkta kärlek. Ska fixa med de sista Ullareds fynden till hemmet idag. Sen måste vi ta oss i kragen och göra iordning "gymmet"spackla, måla och tapetsera. Inte idag kanske men väldigt snart. Ingen som har en enkelsäng med ram att sälja?

Har en blomma här hemma som håller på och dör, drar ifrån fönstret. Så jag tätade det igår genom att klippa sönder en tvättsvamp. Inte för att det var speciellt varmt här hemma imorse då pannan hade stannat inatt då den tagit tomt. Men nu är värmen på gång upp igen. Katterna har fattat att jag är hemma om dagarna nu, de vill inte vara ute. Släpper ut dem men de vill in efter en kvart igen. Har inte hjärta till att låta dem så och jama utanför dörren så nu är det full fart här inne. De jagar varandra, bollar osv. Frågan är vad man ska göra idag? Andreas tog min bil till jobbet i morse eftersom han ska dra kärra så jag har ju skodan.

Ullared

På begäran får det bli ett inlägg om Ullaredsresan :)

Gick upp kvart i tre för halv fyra kom My och hämtade mig för klockan fyra skulle vi hämta Emmelie i stan. My var så trött så hon körde bara till Mjölby sen fick jag ta över ratten. Vi var nere vid halv åtta och det stod max 20bilar på parkeringen, de öppnade ju redan klockan sju denna vecka eftersom det är skollov. Där inne var det riktigt lugnt och skönt fram till halv tio. Vi gick ut från Ge-Kås vid halv ett, då var det så mycket folk att det inte gick att tänka där inne. Sen gick vi en sväng och tittade i de andra affärerna runt omkring. Så vid halv två satt vi i bilen påväg hem igen.

Hela resan sparade jag in på en stekpanna. samma märke och storlek kostar 400 här och där nere kostade den 199. Trevligt. Måste sparat mycket pengar på allt onödigt jag köpte :) hahaha Andreas har nog en annan syn på det.

Ett litet utdrag i det jag handlade:
stekpanna, lakan, underlakan, kläder till Andreas, kläder till mig, schampo/balsam, tvättsvampar, glasskålar, adventljusstake, dukar, ramar, gardiner osv. Kallaset slutade på 3800:- helt okej summa, hade med mig 6000:- ner så Andreas var glad att inte alla pengar försvann. Men han var riktigt nöjd över mina köp.
Blir nog en sväng ner i vår igen, men då ska vi nog ha med oss takboxen, blev riktigt fullt i bilen (saab 9-5 kombi).

Nu blir det mer plock här hemma, testar massa olika saker för att få katterna att sluta kissa inne. Hoppas att det fungerar annars skänker jag dem till bättre behövande. Det är inget kul att ha nya golv osv när katterna kissar inne.

RSS 2.0